Det Gode Liv på Lolland

Om at flytte fra by til land - mod strømmen


Brombærtid og et fagligt sædskifte

Brombærtid og et fagligt sædskifte

Så blev det august og brombærtid. Tid til regn og tid til en status på årets sommermåneder. Det er høsttid på Lolland på mange måder. Og tid til et fagligt sædskifte!

Efter en heeeeeelt usædvanlig tør og varm sommer, hvor vi har svedt tran, og hvor plæner og bede blev grillet til ukendelighed, kom regnen og vejrskiftet endelig! Endelig kan jeg slippe frygten for markbrand i nærheden af vores lille landhus. Stoppe den livreddende vanding af de mest elskede planter. Fluebestanden og plænens farve normaliseres. Pyh.. Hver eneste dråbe regn er kærkommen og liflig, for solens stråler har i år været enerverende og generende. Tænk at jeg skulle sige det!

Med august kommer også brombærtid, hyldebærtid, syltetid. På forunderlig vis har både jordbær, brombær og hyld formået at sætte frugt – endda både spiselig og helt fin. Og når man sådan går og plukker bær efter bær, nyder den kølige luft og stilheden, er der plads til eftertanke.

Jeg rækker mig og strækker mig efter de højtsiddende og mest saftholdige bær, som skinner imod mig i solen. På samme vis har vi rakt og strakt os rent fagligt i år, for vi må sande, at der ikke er efterspørgsel efter de IT-kompetencer på Lolland, som er så eftertragtede i storbyen.

 

Klimatilpasning

Ligesom bonden må justere sine afgrøder efter de varmere somre, måtte vi lave et fagligt sædskifte, der passede til behovene i vores nye omgivelser.

Vi var derfor nødt til at stoppe den ørkesløse søgning efter arbejde indenfor IT. Det er psykisk usundt og nedbrydende på sigt, og på et tidspunkt må man skifte approach. Med udgangspunkt i vores højeste ønsker

  1. at bo på Lolland og
  2. at bidrage til det lokale samfund

besluttede vi begge at gå andre faglige veje med følgende tilgang: god arbejdskraft er der altid brug for.

Min kæreste fandt derpå et arbejde i Nakskov, og jeg blev vikar på et plejecenter i Sakskøbing, hvor jeg mødte de mest elskelige ældre mennesker man kan tænke sig! Jeg tog derfor springet, og fik en voksenelevplads som social- og sundhedsassistent. Min fornemste opgave fremadrettet bliver at hjælpe den voksende ældre generation med at få en værdig dagligdag indenfor de rammer der nu er. Dét ser jeg som en meget fin opgave og udfordring, og så er det motiverende at give, dér hvor behovet er stort.

Jo, høsten var god i år! Det gælder bare om at se efter de bær, der trives lige hér.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *