En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Brombærtid og et fagligt sædskifte

Så blev det august og brombærtid. Tid til regn og tid til en status på årets sommermåneder. Det er høsttid på Lolland på mange måder. Og tid til et fagligt sædskifte!

Efter en heeeeeelt usædvanlig tør og varm sommer, hvor vi har svedt tran, og hvor plæner og bede blev grillet til ukendelighed, kom regnen og vejrskiftet endelig! Endelig kan jeg slippe frygten for markbrand i nærheden af vores lille landhus. Stoppe den livreddende vanding af de mest elskede planter. Fluebestanden og plænens farve normaliseres. Pyh.. Hver eneste dråbe regn er kærkommen og liflig, for solens stråler har i år været enerverende og generende. Tænk at jeg skulle sige det!

Med august kommer også brombærtid, hyldebærtid, syltetid. På forunderlig vis har både jordbær, brombær og hyld formået at sætte frugt – endda både spiselig og helt fin. Og når man sådan går og plukker bær efter bær, nyder den kølige luft og stilheden, er der plads til eftertanke.

Jeg rækker mig og strækker mig efter de højtsiddende og mest saftholdige bær, som skinner imod mig i solen. På samme vis har vi rakt og strakt os rent fagligt i år, for vi må sande, at der ikke er efterspørgsel efter de IT-kompetencer på Lolland, som er så eftertragtede i storbyen.

Klimatilpasning

Ligesom bonden må justere sine afgrøder efter de varmere somre, måtte vi lave et fagligt sædskifte, der passede til behovene i vores nye omgivelser.

Vi var derfor nødt til at stoppe den ørkesløse søgning efter arbejde indenfor IT. Det er psykisk usundt og nedbrydende på sigt, og på et tidspunkt må man skifte approach. Med udgangspunkt i vores højeste ønsker

 1. at bo på Lolland og
 2. at bidrage til det lokale samfund

besluttede vi begge at gå andre faglige veje med følgende tilgang: god arbejdskraft er der altid brug for.

Min kæreste fandt derpå et arbejde i Nakskov, og jeg blev vikar på et plejecenter i Sakskøbing, hvor jeg mødte de mest elskelige ældre mennesker man kan tænke sig! Jeg tog derfor springet, og fik en voksenelevplads som social- og sundhedsassistent. Min fornemste opgave fremadrettet bliver at hjælpe den voksende ældre generation med at få en værdig dagligdag indenfor de rammer der nu er. Dét ser jeg som en meget fin opgave og udfordring, og så er det motiverende at give, dér hvor behovet er stort.

Jo, høsten var god i år! Det gælder bare om at se efter de bær, der trives lige hér.


Læs også:

Forstå den lollandske folkesjæl


Har du styr på dialekten?


2 svar til “Brombærtid og et fagligt sædskifte”

 1. Hej Natascha, det er altid dejligt at blive “fundet” af spændende mennesker; jeg glæder mig til at læse mere på din blog. I dag har jeg læst dette indlæg plus dit indlæg om den lollandske folkesjæl fra 2017. Din beskrivelse af de historiske ligtorne er meget fin – og fik mig til at ændre mit syn på noget af det, jeg oplever i min hverdag. Tak for den!

  • Hej Marie Louise
   Hvor er det dejligt, at du følte, du fik noget med dig – det er den bedste ros man kan få som skribent! <3
   Derfor har jeg nu lagt et link ovenfor til omtalte indlæg (om den lollandske folkesjæl), da det åbenbart spiller godt sammen med dette indlæg. Som tilflytter er der jo meget man ikke ved, og som ingen fortæller. Der er noget kulturbaggrund, som influerer på forståelsen af hinanden.
   Jeg håber du kigger forbi igen.

   Kærlig hilsen
   Natascha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.