Det Gode Liv på Lolland

Om at flytte fra by til land - mod strømmen


Brombærtid og et fagligt sædskifte

Brombærtid og et fagligt sædskifte

Så blev det august og brombærtid. Tid til regn og tid til en status på årets sommermåneder. Det er høsttid på Lolland på mange måder. Og tid til et fagligt sædskifte!

Efter en heeeeeelt usædvanlig tør og varm sommer, hvor vi har svedt tran, og hvor plæner og bede blev grillet til ukendelighed, kom regnen og vejrskiftet endelig! Endelig kan jeg slippe frygten for markbrand i nærheden af vores lille landhus. Stoppe den livreddende vanding af de mest elskede planter. Fluebestanden og plænens farve normaliseres. Pyh.. Hver eneste dråbe regn er kærkommen og liflig, for solens stråler har i år været enerverende og generende. Tænk at jeg skulle sige det!

Med august kommer også brombærtid, hyldebærtid, syltetid. På forunderlig vis har både jordbær, brombær og hyld formået at sætte frugt – endda både spiselig og helt fin. Og når man sådan går og plukker bær efter bær, nyder den kølige luft og stilheden, er der plads til eftertanke.

Jeg rækker mig og strækker mig efter de højtsiddende og mest saftholdige bær, som skinner imod mig i solen. På samme vis har vi rakt og strakt os rent fagligt i år, for vi må sande, at der ikke er efterspørgsel efter de IT-kompetencer på Lolland, som er så eftertragtede i byen.

 

Klimatilpasning

Husbond har fundet sig et arbejde i Nakskov, og jeg har siden april arbejdet som vikar på et plejecenter i Sakskøbing, og jeg har søgt og fået en voksenelevplads som social- og sundhedsassistent med start i september. Hermed stopper også den ørkesløse søgning efter arbejde, jobnet-sysler og den nagende usikkerhed for morgendagen. Vi ønsker at bo på Lolland og være til nytte her! Nu lykkes det! Omsider kan vi høste den frugt vi har ønsket os; at bidrage til det lokale samfund. Ligesom bonden må justere sine afgrøder efter de varmere somre, må vi lave et fagligt sædskifte, der passer til vores nye omgivelser.

Min fornemste opgave de næste 20 år bliver at hjælpe den voksende ældre generation med at få en værdig dagligdag indenfor de rammer der nu er. Dét ser jeg som en meget fin opgave og udfordring, og efter fem måneder i branchen har jeg mødt de mest elskelige og taknemmelige ældre mennesker man kan tænke sig!

Vi er glade. Jeg er glad. Jo, høsten var god i år! Imod alle odds.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *