Det Gode Liv på Lolland

Om at flytte fra by til land - mod strømmen


Gå efter de lokale specialiteter

Gå efter de lokale specialiteter

Gå efter de lokale specialiteter

På Lolland vælter vi i gode råvarer, så her er et par tips til hvor jeg selv køber mine fødevarer, når det skal være ekstra godt, og/eller når jeg gerne vil have en oplevelse forbundet med indkøbet .. Og der skal ikke meget fantasi til, at se et veldækket frokostbord i haven for sig med nedenstående produkter..!!!! Uhmmm …

Tag familien fra København under armen og giv dem en oplevelse på Lolland, imens I køber ind til frokosten.

Æg

Vejboder ..! Hvis der er noget jeg ikke kan finde i København er det vejboder! Jeg elsker dem! ..eller .. er begyndt at elske dem, for det er altid spændende at se hvad man kan få. Udvalget er unikt, årstidsbestemt, hjemmedyrket og .. ja, det tiltaler en eventyrlyst i mig som forbruger.. Man risikerer endda at få noget gratis ind imellem. Og så støtter jeg de mennesker, der er i mit lokalområde. I vejboderne køber jeg primært æg, som fås i alle størrelser og farver, til en god pris og til tider med dobbelt blomme. Men man kan også få blomsterbuketter, løg, porrer, kartofler, jordbær m.m. Jo, vejboderne er ved at blive et hit hos mig.

Kød

Nysted Slagteren er et hit hernede, uanset om det er højtbelagt smørrebrød eller deres fortrinlige spegepølser til madpakken. Sidstnævnte fås i et utal af variationer og forhandles også gennem Super Brugsen hernede.

Brød og sunde snacks

Nysted Bageri gør det rigtig godt. Det er suuuper lækkert og værd at køre til Nysted efter. Deres ristede rugbrødssnacks og stenalderknækbrød får mundvandet til at løbe!

Sort havre(gryn)

Super Brugsen hernede er forhandler af den lokale og økologiske sorthavre gryn fra Engdigegaard på Falster ved Guldborg. Havregrynene koster derefter, men repræsenterer en smagsoplevelse, som man slet ikke er forvænt med længere. Sorthavren er en gammel sort, som man dyrkede helt tilbage til før vikingetiden og giver et mindre udbytte. Til gengæld er den særdeles velsmagende og har et højt indhold af fibre og betaglukaner, som dæmper kolesterol. Når man har smagt den, kan man slet ikke holde op med at købe den! Den er en ‘WOWW-oplevelse’.

Øl

Krenkerups øl er en sikker vinder – også hvis du ikke kan lide øl! Ja, de koster derefter, men så får du også varen. Køb deres øl på det smukke Krenkerup Gods på Traktørstedet eller i Super Brugsen.

Grønsager, kød og væverier..

I Saxenhøj økologiske gårdbutik i Sakskøbing finder du alt lige fra friske tomater til potteplanter, smukke håndvævede tæpper og kød. Som bonusoplevelse, kan du besøge deres hyggelige besøgsgård i gå-afstand fra butikken med klappedyr og landmands-køretøjer for de helt små. Er du arkitektur- og naturelsker, er dette et godt sted at besøge. De har det hele.

Frugt

Lolle Frugt har også selvpluk i højsæsonen, og forhandler alle slags bær, frugt, most m.m. Læg vejen forbi, vedmindre du allerede har fundet dine grønsager i een af de mange vejboder hernede.

Ost

“Ost fra Holland til Lolland” er et “tilflytter”-initiativ … man er jo tilflytter på livstid, uanset hvor længe man har boet her! Et hollandsk ægtepar har en lille gårdbutik på Vigsnæsvej 16 i byen Guldborg.. som iøvrigt er et vanvittig charmerende landsbymiljø. Læg vejen forbi og smag deres dejlige oste.

Honning

Een af vores lokale honningproducenter er Frejlev Honning Biavlerne kæmper en hård kamp for tiden og har brug for al den opbakning de kan få! (læs: salg og bandlysning af sprøjtegifte) Til gengæld kan deres megen møje smages i produkterne.

 

 

Forhandlerlisten er sidst opdateret december 2018

 

Læs også ..


Få overblik over

udvalgte egnsretter, hvor råvarerne kan anvendes

TIL OVERSIGTEN


 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.