En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Missers byfamilie

Missers byfamilie

Hvis du finder katte dybt uinteressante, kan du godt springe dette indlæg over .. Historien handler om, hvordan en landkat tæmmer en byfamilie, og lærer dem hvordan man nusser de rigtige steder, tåler prutter og giver husly ved en varm brændeovn.

Da vi flyttede ind, gik der ikke længe før ‘misser’ begyndte at vise sig i haven. En smuk hvid, men sky kat. Vi prøvede at sætte en papkasse ud til den. Myten sagde jo, at enhver kat vil hoppe op i sådan een, og det måtte jo efterprøves – og det gjorde den ganske rigtigt.

Det skal lige tilføjes at vi ikke måtte have kæledyr i lejligheden i Hvidovre, jeg er allergisk og er ikke særlig komfortabel med dyr og ja  .. en kat var nok det sidste vi havde tænkt på at få!

Men Misser blev ved at komme og dens komfortzone – og vores – blev efter nogle måneder større i hinandens selskab.

Den fik da også lidt mad, sådan sporadisk. Vi vidste jo ikke helt hvor den hørte til. Men da naboen kom ind og sagde, at hun regnede med at vi tog over med misser, ja .. så blev det vores kat – eller vi blev dens familie?

 

Hvem der opdrager på hvem, er til stadighed et mysterie..

Vi synes misser hører til udenfor, men den må gerne må komme ind og få varmen, specielt når det er meget råt i vejret. Misser synes den skal ind så meget som muligt, men vil gerne komme og gå efter eget valg.

Vi mener misser kun har adgang til stue og køkken, og lukker dørene til de øvrige rum. Misser mener den har adgang overalt, hvis blot den kan lure situationerne, hvor vi glemmer at lukke dørene og den er hurtig nok.

Vi mener tørfoder er fint nok – misser vil hellere have tun og kylling.

Vi synes misser er sød og blød og skal aes – misser vil kun kæles når det passer misser. Ellers vanker der en ‘vapper’.

Kæle-manualen, der sikrer os færre ‘vappere’

Dog er vi lykkedes ret godt med at lære den, at spisebord, køkkenbord, sofa, vindueskarm m.m. er ‘no misser go’. Det respekterer den faktisk, ligesom den aldrig overnatter inde. Den bor i garagen og har hverken kradsebrædt, pissegrus, kattelem eller andre ting hos os, der kunne indikere noget andet.

Misser prutter

På trods af sit smukke ydre, er misser rådden indeni. Når den slår en fis, gør den det eftertrykkeligt. Det får os til at tage flugten, tænde tændstikker og ultimativt ryger den ud. Misser fatter tydeligvis hat i den sammenhæng. Misser snorker også, og vi får ingen ‘gaver’ – altså døde mus og fugle – så om den overhovedet overholder sin del af kontrakten har jeg ikke nogen idé om ..

Men faktum er, at jeg ikke har set eller hørt mus i huset siden vi flyttede ind; jeg har kun set misser lege med mus ude i haven. Dét var jo ellers een af mine betænkeligheder ved at flytte på landet – det der med mus alle vegne..

Så alt i alt er vi alle glade og tilfredse med vores deal: der bliver filet lidt hist og pist og misser vinder indimellem terræn, men misser er ok og får lov at være her – og misser har det på samme måde med os.


Andre blogindlæg

Derfor flyttede vi fra København


Gode råvarer og opskrifter fra Lolland


Alt det man får


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.