En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Mormors æblekage

Lollands æbler

Æblerne gror godt på Lolland, og man ved det godt! Alle har et æbletræ i deres have, hvis ikke en æblelund! Roerne giver penge i kassen, men æblerne er Lollands stolthed.

Man er så stolt af sin frugt, at man fejrer den ved Sydhavsøernes Frugtfestival i september! Min mormor havde da også sæsonarbejde som æbleplukker sammen med de andre ‘damer’ i Udstolpe. Så selvfølgelig har jeg en opskrift på min mormors helt særlige æblekage, som alle roser til skyerne! Den er nem at gå til, billig og en dejlig spise, når æblerne er på deres højeste.

Mormor som æbleplukker
Min mormor står længst til venstre i gruppen af æbleplukkere fra Udstolpe

 

Opskrift på mormors æblekage

4-5 personer

Du skræller 8 æbler og skærer dem i små stykker. Kog dem 1/2 time med

  • 1 kop vand
  • 1 kop sukker
  • 2 tsk vanillesukker

Hvis du ikke kan lide æblestykker i kagen, skal du evt. mose æblerne lidt med en gaffel, men jeg kan godt lide, at der er lidt at tygge i og lidt variation i konsistensen.

Drys makronrasp i bunden af en skål. Køb det færdigt eller knus alternativt selv makronerne i fx en blender. Dernæst æblegrød, makronrasp, æblegrød og afslut med makronrasp.

Top af med et godt lag flødeskum og servér med ribsgelé som tilbehør, da æblekage solo, kan blive lidt ensformigt i smag og konsistens.

Variationsforeslag: jeg kunne godt forestille mig, at en kugle kvali-vanilleis kunne komplimentere æblekagen ..

Æbledekoration fra Sakskøbing frugtfestival i september ..


Sulten efter flere egnsretter?


Find de gode, lokale råvarer på Lolland


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.