En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Gadgets og ‘must haves’ på landet

Gadgets og ‘must haves’ på landet


Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig beklædning!

Der er to typer fodtøj jeg særligt vil hylde ved denne lejlighed:

gummistøvler og træsko!

✔ De er nemme at hoppe i/ud af

✔ De tåler pludde og er nemme at rengøre

✔ Torne går ikke igennem sålen

✔ De holder længe!

Særligt det første punkt er fantastisk, når man render i rutefart mellem hus og have som jeg, og ikke ønsker at anlægge køkkenhave i stuen!

Næst efter fodtøjet, vil jeg fremhæve fordelene ved lagvis beklædning fx med uldsweatre og -trøjer, foret vest og overtræksbukser. Med dette ‘udstyr’ kan du udvide havesæson og -arbejdet betydeligt!!! Solcreme .. joooo, det burde man nok bruge også .. (host). Det er ihvertfald først efter jeg er flyttet herned, jeg har oplevet at være solbrun i marts!!!!

Bil og vaskemaskine

Du skal vide, at hvis du slår dig ned på landet, er der langt, hvis du lige har glemt at købe mælk eller løber tør for benzin .. Een bil er absolut minimum. En eller flere reservedunke benzin, er også en rigtig god idé. Og vaskerier findes selvsagt ikke, så en vaskemaskine er også et must i etableringsfasen. En trailer er vældig praktisk herude, men dog et behov, der kan udsættes lidt ..

Mobildækning og trådløst internet

I vores naivitet holdt vi som tilflyttere fast i billigt, trådløst internet og mobiltelefoni i mere end et år, og troede vi kunne nøjes med at se tv via internettet. Vi har eksperimenteret med antenner og kabling i bedste tegneseriestil, og rendt rundt i haven og viftet med mobilen, for at fange et minimum af signal! Dét er ikke sjov!

HER ER INTET SIGNAL!!!!!

Een ting er, at en moderne husstand har temmelig mange dingenoter, som kræver internet og en vis hastighed. Men tanken om, at vi måske ikke kunne få fat i ambulance eller brandvæsen via telefonen hvis uheldet var ude, var det værste! Og når man har børn og arbejde, sætter man altså ret stor pris på en stabil telefonlinje i huset ..

Vi er derfor endt ud i en fastnetløsning – både til telefon og internet.

Dyrt, hurtigt og stabilt!

Som tilflyttere på landet, kunne vi have sparet os selv for penge ud af vinduet i et år med trådløse løsninger, havde vi blot erkendt faktum fra start, istedet for at lytte til udbydernes garantier .. Jeg siger det bare ..!!!

Just in case ..

Uuuuhhh, en brændeovn er suuuuuuper-hyggelig .. men den er mere end dét. Hvis du har læst min beretning om ‘Vinterkrigen’, så ved du hvorfor vi gerne tænker i nødrationer herude på landet.

Et pænt sortiment af stearinlys, lygter, regnvandstønder og mad i køkkenhave, syltet og i kummefryser, hører lidt til samme kategori .. gå aldrig ned på (manglende) grej!

Gadgets

Havetraktorer og sneslynger er populære på landet. Det giver en vis anseelse, at tøffe rundt på sin grund med sådan een. Nu er jeg jo heller ikke en mand, så jeg har måske lidt sværere ved at få blodtrykket op over det motordrevne .. Generelt er motordrevne- og elektriske haveredskaber/køretøjer populære herude .. Men respekt kan man få på mange måder .. 😉

Klip din hæk med en god gammeldaws hækkesaks – du får nogenlunde samme reaktion, som hvis du kører rundt på en havetraktor – måske endda bedre! -Vær ikke nervøs for, at det ikke bemærkes ..! Alting bemærkes på landet! 😀

Relaterede blog-emner ..


Tilflytter-tips om hvordan man gebærder sig
på Sydhavsøerne


‘Misser’ ventede på os, og dresserede os på rekordtid!


‘Vinterkrigen’ – en beretning, som tydeliggør, hvorfor du skal tænke i nødrationer på landet!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.