En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Når regnvandet får mig til at tabe sutten

Okay, som hus- og haveejer må man jo tage ansvar! Når det regner tager jeg gerne en runde om huset i gummirøjserne, uanset intensiteten af regnen, og inspicerer mine “installationer” .. Dvs. tagrender, afløb og mine sindrige systemer af regnvandstønder, slanger, spande, regnvandsbede og zinkbaljer! Her til morgen tabte jeg sutten ..

Det har regnet i to dage nu, vekslende mellem heftig regn, vedvarende regn og småbyger. Regnmålerens indhold stiger og stiger. Da jeg vågnede i morges regnede det kraftigt, og jeg sjokkede fortrøstningsfuldt ud og kiggede til installationerne – for jeg har jo lige renset tagrender og tømt regnvandsbeholdere..

Jeg var SÅ klar til den varslede regn!

………………..

Vand er livgivende, lifligt og vidunderligt! Men køkkendøren, det gamle lort, lækkede vand ind på dørtrinet, regnvandstønde ét løb over! .. regnvandstønde to løb over .. og een af tagrenderne løb over .. det fossede faktisk som et vandfald ned af muren, ned på soklen, og man kunne se, hvordan vandet havde skubbet rundt med jorden. Så var det jeg tabte sutten!

Efter at have moslet rundt med en stige og renset nedløbsrør, slanger, sat nye dyser på m.m. i en times tid hjalp det på tingene, og jeg var godt gennemblødt, men tilfreds.

Når Vor Herre tænder for “Extreme” ..

For hver gang ‘jeg taber sutten’ derude i regnen, bliver jeg klogere på mine installationer og får optimeret dem. Sagen er, at regn er rigtig godt, og det vil være fint at kunne indsamle og lagre det .. men ind imellem “trykprøves” og “stress testes” installationerne! Og vi kan forvente meget mere af samme skuffe med årene! .. Meget mere!

FAKTUM

En regnvandstønde på 210 liter og en almindelig 1/2″ haveslange kan ikke stå distancen, når Vor Herre trykprøver systemet; tønden er for lille, og slangen kan ikke nå at tømme tønden hurtigt nok.

✔ Check, den pointe er fattet.

Spørgsmålet er, om noget system kan klare mosten overhovedet, når det kommer til ekstremerne, men det er jo dét der skal indtænkes i anordningerne! Det er dét arbejde byer og kommuner er i gang med, og som private husejere ligeledes bør tage fat på:

Hvor leder vi vandet hen, når vi ikke kan håndtere vandet på almindelig vis mere???

Hvilken vej løber vandet af sig selv?

Løber det væk fra huset?

Ligger det sig naturligt et sted, hvorfra man kan hjælpe det videre?

Skal der en faskine til?

Skal vi have os en lille havedam, som vi kan aflede vandet over i?

Det er sådan noget jeg går og roder lidt med.. Når det regner meget, har jeg virkelig mulighed for at studere .. ja, vand… Kald det bare en fetish. Det er ok. Jeg synes jo det er lidt spændende! Morfar hvisker i baghovedet, at der MÅ være en løsning ..

Enarvingen, som synes en vandpost er en forunderlig anordning – det må han have fra sin mor 😉

Står det til mig, skal vi også tage fat på problemet i beboerforeningen om ikke alt for længe, så boligområdet står sammen om at finde regnvandsløsninger. Måske skal vi have de gamle grøfter tilbage, og lede regnvandet afsted til en eller flere naturlige lavninger i området?

Vi mennesker har fucket op med naturen, noget er ihvertfald under forandring, og vi er jo ikke mennesker, hvis vi ikke gør dét vi er bedst til: at finde løsninger! Det er sådan vi har overlevet indtil videre … så på med røjserne og ud i regnen!


Eksterne links om regnvandsopsamling ..

Salg, information og gode råd til den der gerne vil orientere sig om løsninger http://www.regnvandstanken.dk/


Læs om flere udfordrende elementer, så som den farlige, Lollandske


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.