En reklamefri blog om


Det Gode Liv på Lolland

Noget om dilemmaer og slow living

Learning: nogle dilemmaer kan ikke løses tilfredsstillende!

Som tilflytter, støder jeg ind imellem på dilemmaer hernede. Et muligt udfald af en handling, som står i modstrid med min intension, hvis jeg gør A – hvorfor jeg måske hellere gør B. Det bringer mig i et følelsesmæssigt dilemma.

Dilemma 1 – vækst eller ej?

‘Hvad vil du med bloggen’, spurgte min kæreste. BOM, han ramte lige ned i mit indre dilemma uden at vide det. Sagt i een sætning: har jeg en stærk trang til at formidle den glæde jeg føler ved at bo her, så jeg kan dele det med hele verden, og så jeg kan give noget tilbage til Lolland Falster!

Men hvis det nu er medvirkende til, at folkevandringen herned forøges – så mister jeg – og vi – måske alt det jeg elsker hernede? Lidt vækst ville ikke gøre noget, men hvis væksten fx betyder flere motorveje, øget lys- og luftforurening og at vores havørne fortrækker??? Jeg og de næste generationer kan potentielt miste det vi har. Jeg er dog blevet nogenlunde enig med mig selv om, at risikoen måske ikke er så stor .. Faktum er, at de fleste mennesker ikke kan lide at rykke teltpælene op, så vi bliver nok ikke oversvømmet! Tror jeg .. håber jeg .. ååh, mand!

Dilemma 2 – effektivitet eller slow living?

Som Københavner må jeg ind imellem – øhm .. måske lidt oftere .. tøjle min indre trang til at opleve effektivitet hernede.

  • Kassekøen der bliver længere og længere, fordi kassedamen lige skal sludre med fru Hansen ..
  • Bilkøen der bliver længere og længere 5 minutter i skoletid, fordi afspærringen på vejen ved vejarbejdet ikke fungerer helt hensigtsmæssigt .. mildt sagt.
  • Betjeningen i nogle af de små butikker, der går fuldstændigt i kage, så snart der er mere end to kunder .. Panikken står malet i ansigtet på personalet.
  • Præstens vikar, der tropper op i gummistøvler til bisættelsen og tydeligvis ikke har hørt efter, da man fortalte om afdødes personlighed ..
  • Når man igen og igen må sætte farten ned, fordi en tåbelig fasan, hare eller svane ikke kan finde ud af om den vil væk fra vejen mod højre eller venstre ..
Valnøddetræ
Slow living .. det siges, at hvis man planter et valnøddetræ, når man bliver gift, passer det med, at det giver valnødder, når man har sølvbryllup .. Det er en langsigtet investering, det moderne havemenneske har meget svært ved at vente på.

Som tilflytter, er du pisket til at lære, at tage det med et smil! (dilemma: pisk og smil harmonerer ikke). Alternativet til smilet er evig irritation, stress og negative vipes! Eller ..

Er Lolland trendy?

Du kan vælge at anskue det på en anden måde:

på Lolland er man – uden at vide det – dybt trendy, for hernede har man fat i essensen af slow living! Wooouuuuuuuuuuu! SÅ vågnede københavneren op! Med den rette etikette, er det jo hipt ..

Jeg vil bare lige sige, at man ikke kan tænde og slukke for Lollands slow living som det passer i eens eget kram! Hvis du overvejer at flytte herned, må du indse hvad du går ind til.

Slow living ER en del af sjælen hernede! Og jeg må ærligt sige, at jeg finder det dødcharmerende, selvom jeg også bliver irriteret.. Et godt gammeldaws dilemma!! For jeg er jo fraflyttet de negative effekter af den evige effektivitet, med allerstørste fornøjelse, så hvad piver jeg over? Jeg piver over, at jeg slås med noget indeni mig selv – et kultur-clash.

-Nu er det jo meget moderne, at give andre skylden for alting .. I dette tilfælde vil jeg lade pilen pege på mig selv. Det er mig, der har noget at lære her – ikke Lolland.

 

Relaterede emner ..


Det kan godt være her er lidt ‘slow’, men her er


Turen over Farøbroen - hjem til Lolland Falster ..

Hvad er kendetegnet ved lollikere og

hvordan kommer jeg ind på livet af dem?


Er fynsk og lollandsk dialekt ikke godt det samme?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside anvender cookies. Ved at gå videre på hjemmesiden giver du samtykke til brug af cookies og indsamling af data.