Det Gode Liv på Lolland

Om at flytte fra by til land - mod strømmen


Om bloggeren

Om bloggeren ..

Kort fortalt. Jeg er født og opvokset i København, men har tilbragt snart sagt alle mine ferier på Lolland hos mormor og morfar i Udstolpe. Jeg har flere uddannelser bag mig, adskillige jobs og bopælsadresser, en søn på 10 år, så i en alder af 50 kan jeg efterhånden sige, at jeg har prøvet lidt af hvert – og mest på den gode måde!

Nu er jeg omsider landet her på Lolland med min dejlige lille familie .. Omsider, fordi det har været min inderste drøm siden min barndom: at komme tilbage til Udstolpe!


Om bloggen – til udflytterne

Der er pt. en strømning i gang, som man ikke har set magen til i .. måske nogensinde? En folkevandring ud af storbyerne! Min mission med bloggen, er at fortælle hvad det vil sige at flytte fra storby til land – i dette tilfælde benævnt ‘udkantsdanmark’ hos dem der ikke ved bedre. Om det er en udkant på den ufede måde, må du selv bedømme, når du har læst bloggen 😉  ..Dét kommer nok til at tage lidt tid! 😀 Det er imidlertid ikke begrebet udkantsdanmark, som har min primære interesse, for den snak er faktisk lidt kikset, når man opdager hvor dejligt her er!

Til gengæld har begrebet medvirket til, at mange folk ikke engang gider kigge denne vej, når de søger udenfor byen. Jeg vil gerne rokke lidt ved dét, og ved de fordomme, der flagrer forbi det indre øje, når man siger Lolland Falster!

Som potentiel udflytter er der mange betænkeligheder og ubesvarede spørgsmål inden beslutningen tages. Det er disse spørgsmål, som jeg også ønsker at besvare:

  • Hvad indebærer det at rykke teltpælene op?
  • Hvor ‘farligt’ er det?
  • Hvad kommer man ‘ud’ til?
  • Kræver det forudsætninger at falde til?
  • Hvad med job? og hvad med skolegang, læge, caféliv osv osv

Det skal naturligvis understreges, at jeg kun kan fortælle ud fra eget standpunkt og ud fra det landområde jeg nu har valgt her på Lolland. Der skal altså tages forbehold for, at du/I måske slet ikke oplever det på samme måde!

I menupunkterne ‘Om egnen’ (et portræt) og ‘Foranderlige verden’ (filosofiske tanker), vil du finde mere om emnet og forhåbentlig finde svar på nogle af dine spørgsmål!

Til lollik og falstring

På Sydhavsøerne ved man næsten ikke hvilket ben man skal stå på af begejstring, når der kommer tilflyttere. Man vil så gerne tage pænt imod, byde velkommen, få tilflytterne til at falde til.

Denne blog giver lollik og falstring et indblik i hvad der fik mig til at flytte fra byen – og et indblik i hvad jeg søger og nyder hernede. Jeg håber, det kan give jer inspiration, en god latter og en tro på, at I og Lolland Falster har masser at byde på!

 

Til havenørden og selvforsyneren

Jeg er Have-nørd med stort H. Den glæde og ro jeg finder i min nu helt egen have, er uden sammenligning det fedeste ved livet efter min beskedne mening – udover min søn! Og det er den fedeste motionform! Jeg bliver altid klogere af at være derude, for naturens veje er uransagelige og meget finurlige! Og så hænger havedyrkningen tæt sammen med vores ønske om at blive mere selvforsynende. I menupunktet ‘Haveliv’ finder du tips og tricks, eksperimenter og almindelig haveglæde 🙂

Hvis du ikke er til havedyrkningens glæder, kan du med sindsro springe menupunktet ‘Haveliv’ over! Du vil hade det.


Reklamer .. nej tak!

Er jeg sponsoreret? Vil jeg fylde dig med skjult reklame?

Nej, jeg er sgu min egen! Så hvis jeg “reklamerer” for noget, er det med udgangspunkt i egne holdninger og dyrt købte livserfaringer! Jeg omtaler produkter, steder, familie og andre ting i positive vendinger nøjagtig som det passer mig og uden at modtage en klejne!! Jeg vil nemlig kunne stå inde for mine egne anbefalinger!

 

Kommentarer ..

Er velkomne og hyggelige. Det er vildt fedt at få respons på sine tanker! Skriv endelig, og kom gerne med forslag til tilflytter-emner du savner her i bloggen.

 

Kom godt i gang med læsningen ..


Om beslutningen, tvivlen og spørgsmålene ved at flytte til Sydhavsøerne

LÆS MERE

 


Uforanderligheden på Lolland-Falster er så dejlig ..
Det er lidt af et postulat, men lad mig fortælle dig

HVORFOR DET ER VIGTIGT

 


Hør hvordan man gebærder sig
her på Sydhavsøerne i indlægget

DEN LOLLANDSKE FOLKESJÆL