Det Gode Liv på Lolland

Om at flytte fra by til land - mod strømmen


Om bloggeren

Opdateret 13.2.2021

Kort fortalt er jeg født og opvokset i København, men har tilbragt snart sagt alle mine ferier på Lolland hos mormor og morfar i Udstolpe. Jeg er en lidt rastløs sjæl med flere uddannelser, jobs og bopælsadresser bag mig, og har en søn på 12 år, så i en alder af 52 kan jeg efterhånden sige, at jeg har prøvet lidt af hvert – mest på den gode måde!

I 2015 flyttede jeg omsider til Lolland med min dejlige lille familie .. Omsider, fordi det har været min inderste drøm siden min barndom: at komme tilbage til Udstolpe! Denne blog er imidlertid ikke et selvportræt, men snarere et portræt af Lolland Falster set med tilflytterøjne.

Overvejer du at flytte til Lolland?

Der er pt. en strømning i gang, som man ikke har set magen til i .. måske nogensinde? En folkevandring ud af storbyerne! Min mission med bloggen, er at fortælle hvad det vil sige at flytte fra storby til land – i dette tilfælde benævnt ‘udkantsdanmark’ hos dem der ikke ved bedre.

Om det er en udkant på den ufede måde, må du selv bedømme, når du har læst bloggen 😉  ..Dét kommer nok til at tage lidt tid! 😀 Det er imidlertid ikke begrebet udkantsdanmark, som har min interesse, for den snak er faktisk lidt kikset, når man opdager hvor dejligt her er!

Til gengæld har begrebet medvirket til, at mange folk ikke engang gider kigge denne vej, når de søger udenfor byen. Jeg vil gerne rokke lidt ved dét, og ved de fordomme, der flagrer forbi det indre øje, når man siger Lolland Falster!

Som potentiel udflytter/tilflytter er der nu også mange andre betænkeligheder og ubesvarede spørgsmål inden beslutningen tages. Det er disse spørgsmål, som jeg også ønsker at besvare:

  • Hvad indebærer det at rykke teltpælene op?
  • Hvor ‘farligt’ er det?
  • Hvad kommer man ‘ud’ til?
  • Kræver det forudsætninger at falde til?
  • Hvad med job? og hvad med skolegang, læge, caféliv osv osv

Det skal naturligvis understreges, at jeg kun kan fortælle ud fra eget standpunkt og ud fra det landområde jeg nu har valgt her på Lolland. Der skal altså tages forbehold for, at du/I måske slet ikke oplever det på samme måde! Du kan finde mere om emnet og forhåbentlig finde svar på nogle af dine spørgsmål i menupunkterne:

  • ‘Hej Lolland’ (som er et portræt af egnen) og
  • ‘Reflektioner’ (med diverse filosofiske tanker)

Hvis du er lollik eller falstring

På Sydhavsøerne ved man næsten ikke hvilket ben man skal stå på af begejstring, når der kommer tilflyttere. Man vil så gerne tage pænt imod, byde velkommen, få tilflytterne til at falde til.

Denne blog giver lollik og falstring et indblik i hvad der fik mig til at flytte fra byen – og et indblik i hvad jeg søger og nyder hernede. Jeg håber, det kan give jer inspiration, en god latter og en tro på, at I og Lolland Falster har masser at byde på!

Til havenørden og selvforsyneren

Jeg er Have-nørd med stort H. Den glæde og ro jeg finder i min nu helt egen have, er uden sammenligning det fedeste ved livet efter min beskedne mening – udover min søn! Og det er den fedeste motionsform! Jeg bliver altid klogere af at være derude, for naturens veje er uransagelige og meget finurlige! Og så hænger havedyrkningen tæt sammen med vores ønske om at blive mere selvforsynende. I menupunktet ‘I haven‘ finder du tips og tricks, eksperimenter og almindelig haveglæde 🙂

Hvis du ikke er til havedyrkningens glæder, kan du med sindsro springe menupunktet ‘I haven‘ over! Du vil hade det.

Reklamer .. nej tak!

Er jeg sponsoreret? Vil jeg fylde dig med skjult reklame? Nej, jeg er sgu min egen! Så hvis jeg “reklamerer” for noget, er det med udgangspunkt i egne holdninger og dyrt købte livserfaringer! Jeg omtaler produkter, steder, familie og andre ting i subjektive og positive vendinger nøjagtig som det passer mig og uden at modtage en klejne!! Jeg vil nemlig kunne stå inde for mine egne anbefalinger!

Dine kommentarer ..

Er velkomne og hyggelige. Det er vildt fedt at få respons på sine tanker! Skriv endelig, og kom gerne med forslag til tilflytter-emner du savner her i bloggen.

Kom godt i gang med læsningen:

Om beslutningen, tvivlen og spørgsmålene ved at flytte til Sydhavsøerne

LÆS MERE


Uforanderligheden på Lolland-Falster er så dejlig ..
Det er lidt af et postulat, men lad mig fortælle dig

HVORFOR DET ER VIGTIGT


Hør hvordan man gebærder sig
her på Sydhavsøerne i indlægget

DEN LOLLANDSKE FOLKESJÆL